Gids: je miniatuurauto's onderhouden en tentoonstellen

Hoe onderhoud en toon je je modelverzameling?

We hebben onszelf allemaal wel eens de vraag gesteld: hoe kan ik voorkomen dat mijn miniatuur beschadigd raakt, of misschien waar kan ik het tentoonstellen om de duurzaamheid te behouden?

Hier zijn twee tips om je te helpen bij het onderhouden en tentoonstellen van je modelverzamelingen.

 

Hoe zorg je goed voor je miniatuur?

Om je miniatuur schoon te maken kun je een zachte, niet-schurende microvezeldoek gebruiken om krassen te voorkomen en stof droog op te nemen. Je kunt een vochtige doek gebruiken om vlekken of andere vlekken te verwijderen, maar zorg ervoor dat deze goed uitgewrongen is. Tot slot kun je een fijne, zachte verfkwast gebruiken om bij de kleine details te komen (ook de binnenkant, voor die met openingen).

Het kan gebeuren dat je je model laat vallen of dat een ruitje losraakt. Zorg ervoor dat je altijd modelbouwlijm gebruikt die geschikt is voor het materiaal dat je voor de vervaardiging gebruikt. Er zijn ook speciale lijmen voor ramen.

 

Hoe en waar modellenverzameling tentoon?

Vermijd blootstelling aan zonlicht om de duurzaamheid te behouden, vooral voor resin-modellen.

Om je verzameling te bewonderen is een mooie glazen plank perfect en praktisch om minder stof te verzamelen. Natuurlijk zijn er ook andere plaatsen waar je je modelverzameling met trots kunt tentoonstellen, zoals wandplanken of kasten.

Als je besluit om ze op te bergen in een doos of iets dergelijks, zorg er dan voor dat je je miniaturen niet op elkaar stapelt om ze te beschermen tegen krassen of andere schade.

Terug naar blog